tisdag 22 juli 2008

vem är Ingemar Lext?

Sedan 2006 är han direktör i Wilhelm Tietjen Stiftung für Fertilisation Ltd., en stiftelse bildad av npd-mannen och advokaten Jürgen Rieger. Enligt npd-bloggen är stiftelsens främsta syfte att förvalta ett par egendomar i Thüringen och Nordrein-Westphalen, som ska användas för att utbilda npd-aktivister. Stiftelsen är bildad i Storbritannien.
På grund av bristande redovisning förklarade brittiska myndigheter 2006 Riegers stiftelse för ickeexisterande. Han grundade snart en ny stiftelse med samma namn och som tageszeitiung berättar har han nu också vunnit den tyska rättegången om att få disponera egendomarna.
Lext är en person som dyker upp lite varstans när det gäller invandrarhat och Förintelseförnekelse. Men så mycket väsen har han inte gjort av sig tidigare. Till yrket är han jägmästare, kommer från Trollhättan där han också jobbat som gymnasielärare i matematik, men utbildad på lantbruksuniversitetet i Ultuna (Uppsala). Det är ungefär vad jag vet. Någon som vet mer?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har haft det tvivelaktiga nöjet att lära känna Ingemar Lext under några månader. Han utbildade sig på SLU i Umeå(inte Uppsala). För övrigt är han en "nobody" med otroligt skruvade fantasier som han nattetid odlar och saluför via bl.a. internet.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se