torsdag 11 december 2008

polisen skapade nazistisk frizon undan media i Salem

Johannes Jakobsson, som för tidskriften Expos del bevakade den nazistiska Salemmarschen, redovisar nu i fackföreningstidningen Journalisten ytterligare detaljer i polisens märkligt undfallande agerande. Tvärtemot tidigare löften hindrades journalister från att bevaka demonstrationen. Detta skedde inte av något slags säkerhetsskäl - journalisterna var naturligtvis där för att göra sitt jobb och inte för att demonstrera. Skälet var att marschens arrangörer hos polisen krävt att få slippa medias bevakning (vilket i praktiken innebar att skapa ett monopol för Info 14s propagandafotografer).
Detta är naturligtvis oerhört allvarliga anklagelser.
De kan jämföras med de protester etablerade medier högljutt brukar framföra när den ena eller andra popstjärnan vägrar tillåta fotografering. Skillnaden är förstås att de etablerade medierna (med undantag av Svenska Dagbladet), iallafall inte var intresserade av att bevaka den nazistiska demonstrationen, utan överlät åt polisens pressavdelning att skriva artiklarna därifrån.

2 kommentarer:

Obekväm sa...

Kan säga att jag såg en hel del media som var där, både radio och tidningar. Så en "nazistisk frizon" va det absolut inte där.

Jimmy S. Windeskog sa...

Vad Johannes Jakobsson skrev i Jornalisten är ju helt enkelt inte sant, det fanns inga %0-meters avspärrningar och media kunde rör sig oberhindrat precis som alla tidigare år, jag stod själv mitt bland de journalister som Johannes Jakobsson påstår inte existerade egentligen under talen.

Ännu en ny Expoklassiker i tagiska lögner är jag rädd för, men det var ju kul för Expo att några antidemokrater som vill aveckla demonstrationsfriheten ännu denna gång kan citera dem i den antidemokratiska frihetskampen.

Målet helgar medlem och moral är inget för revolutionärer!

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se