onsdag 10 februari 2010

bråk på Värmdöskola

Nu har valrörelsen börjat. Efter mycket vånda släppte en Värmdöskola in nationaldemokraterna ("Vi har haft vänsterextrema partier här tidigare"), och det hela slutade med tumult. Vem som började slåss framgår inte, men som sagt, detta lär vi får se mer av under det närmaste halvåret. Nästa gång kommer ND inte ensamma,
Men tristast av allt är att det hela enligt de rapporter som finns varit en bra lektion i demokrati med livliga diskussioner, men tidningarna fokuserar på tumultet, som tydligen startade när ND-aktivister började fotografera antirasistiska elever, kanske för att kunna hämnas senare.

DN SvD

2 kommentarer:

Pontus sa...

"Vem som började slåss framgår inte"

ND var där för att hålla bokbord. Varför var AFA där? Hade AFA tillstånd från skolan?

"tumultet, som tydligen startade när ND-aktivister började fotografera antirasistiska elever, kanske för att kunna hämnas senare."

Det var en ditrest och konfliktsökande AFA-medlem som fotograferades, kanske för att underlätta polisens utredningsarbete utifall att han försökte komma undan.

Bruntbloggen sa...

Ja, kanske det...
Men eftersom du tydligen själv sysslar med registrering av antirasister får du nog ursäkta om jag tar den kommentaren med en nypa salt.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se