lördag 8 november 2008

kristallnatten

Det är imorgon natt det, och jag känner inte till några antirasistiska demonstrationer i Stockholm (däremot i bland annat Uppsala och Göteborg). I Stockholm är vänstern upptagen med att mobilisera till motdemonstrationen i Salem, 6 december, så det hade väl hamnat på borgerliga antirasister att arrangera ett fackeltåg. Men finns det längre några sådana?
Forum för Levande Historia informerar om två arrangemang: LO och arbetarrörelsen har ett program i ABF-huset 13.30 och 18.00 är det ett annat program i synagogan på Wahrendorffsgatan (föranmälan obligatorisk). I det senare programmet ingår en promenad till en annan synagoga, jag antar att det handlar om ett fackeltåg. Det är förstås bra att det blir någon form av manifestation även på gatorna, men bättre hade förstås varit en riktig demonstration.
I Tyskland planerar nazisterna enligt npd-bloggen att demonstrera idag i Fulda (Bayern) och Aachen (vid gränsen till Holland). Jag vet inte än hur det blev med det, men om inte antirasister ser till att ta gatorna i besittning på kristallnatten (eller snarare pogromnatten, om vi ska undvika att använda nazisternas eget språkbruk) har vi snart eländet här också.

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se