lördag 29 november 2008

naziterror inför Salem!

Tidningarnas nätupplagor berättar att kulturhuset Cyklopen står i lågor, med all sannolikhet handlar det om mordbrand. Tre års mödosamt uppbyggnadsarbete från frivilliga krafter går därmed upp i rök. Jag hoppas naturligtvis att kulturföreningen orkar komma igen, även om jag förstår att det är tungt. En av de slutsatser man måste dra är att vänstern inte längre kan kosta på sig att lämna sina lokaler obevakade.
Tidigare på dagen överfölls aktivister från Nätverket mot rasism vid Sergels torg. Nätverket har låtit Cyklopen vara den centrala punkten i mobiliseringen inför motdemonstrationen i Salem 6 december. Enligt nättidningen Yelah inträffade branden just när nätverket skulle hålla möte i huset. Det går med andra inte att utesluta att attentatet även måste rubriceras som mordförsök.
Jag utgår från att misstankarna om ett nazistiskt attentat är en av de möligheter som polisen tar ställning till i mordbrandsutredningen. Kanske det också borde utredas om inte lokalen borde ha stått under uppsikt från polisens sida, med tanke på det våld som brukar utövas mot allt som luktar vänster och antirasism dessa laddade veckor i november och december.

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se