söndag 30 november 2008

stöd Cyklopen!

Kulturföreningen vill ha hjälp med att sprida det här uppropet. Klart jag hjälper till.

Sprid!:

Hej!!

Idag 29/11-2008 har Cyklopen blivit nedbränt till grunden, ingenting återstår av byggnaden. Vår lokal har ingen anslutning till elnätet och inget värmesystem, vad kan ha orsakat branden? Brandkårens bedömning är att brandens förlopp var onaturligt snabb. Brandkåren, polisen och vi är eniga om att allt tyder på att branden var anlagd.

När vi ankom till Cyklopen tidigare idag 12:00 var lokalen uppbruten och allt av värde var stulet. Det enda av värde som var lämnat kvar i lokalen var två gasoltuber (som vi vanligen använder till uppvärmning). Vi tillbringade dagen med att laga graffitiplanket, måla filmrummets läktare och städa. Vi lämnade Cyklopen strax innan 17:oo. Branden utbröt cirka 2 timmar senare, i lokalens nedre högra hörn, och övertändes snabbt. När polis och brandkår anlände till platsen var huset omöjligt att rädda.

Nätverket Mot Rasism skulle ha arrangerat en tillställning samma tid som branden utbröt. Tillställningen ställdes in några dagar innan men var utannonserad. Imorgon, 30 Nov, är det Karl 12:es dödsdag och nazistiska grupper arrangerar manifestationer. Nästa vecka, 6 dec, tågar nazisterna återigen i Salem. Stockholm är den stad i Sverige med störst nazistnärvaro under denna period. Kopplingen mellan detta och branden på vårt kulturhus är knappast en slump. Cyklopens aktiviteter och innehåll har präglats av icke-auktoritärt tänkande och mångkultur och har varit en vagel i ögat på samhällets totalitära strömningar. De forum i samhället som uttrycker en kritisk röst mot naziströrelsen är ständigt under hot.

Det står utom något tvivel att Cyklopen blivit föremål för ett nazistattentat. Nazismen får inte växa utan motstånd!

Stöd återuppbyggandet av Cyklopen ekonomiskt på postgirokonto:1607552-5

Gå ut och demonstrera Mot nazism och rasism Söndagen den 30 Nov. 16:00 på Sergels torg och Lördagen den 6:e dec, 12:00 i Salem C!
/CYKLOPEN

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se