måndag 12 januari 2009

fd antitysk grundar nationell folkfront

En av kapitallogikernas förgrundsfigurer, Jürgen Elsässer, har enligt tageszeitung grundat en "folkfront mot finankapitalet". Elsässer var på nittiotalet en av dem som försvarade Milosevic regim och har de senaste åren framträtt som stridbar antinationalist. Förvåningen blev därfär stor när han nyligen utropade nationalstaten till den främsta värnet mot det anglosachsiska finanskapitalet. Omvändelsen har föranlett inviter från npd, som dock bestämt avvisats. Däremot deltog Elsässer nyligen i en debatt tillsammans med förintelseförnekaren Gerd Walther.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Under ett föredrag i Kreuzberg av ovanstående så dök även ett par st NPD:are upp varpå visst stök uppstod när ALB bestämt avvisade NPD:arna. Något som är intressant i sammanhanget är kanske att ett betonande av produktivt kapital gentemot finanskapital och ett försvarande av inhemska arbeten och tillväxt i Sverige snarare är en vänstersosseposition än en antisemistisk dito. Tyska kamrater menar dock att skillnaden till viss del består i att han mycket väl vet vilka konnotationer resonemanget ger i Tyskland och att det därför är en medveten flört med nazistiska och antisemitiska strömningar där, vilket då inte skulle fungera på samma sätt i Sverige.

Bruntbloggen sa...

Det har du rätt i, tack för kompletteringen. Man kanske ska förtydliga att ALB utläses Antifascistische Linke, Berlin, och är en antifascistisk grupp på vänsterkanten: www.antifa.de

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se