fredag 20 februari 2009

guillou åker med Åkesson - eller är det tvärtom?

Författaren Jan Guillou inleder idag en artikelserie om sverigedemokraterna. Inget konstigt med det, förutom att han lyckas placera Engelbrektsdagen (27 april) i "början av maj". Men riktigt sorgligt blir det när han anför den drygt sextioårige tidigare "SSU-aren" Jan Millds engagemang i SD som bevis för "stenkastarnas" förmåga att driva hederligt folk i högerextremisternas armar.
Milld är mycket riktigt tidigare SSU-are (och miljöpartist), men är mer känd som grundaren av den rasistiska bulletinen och hemsidan Blå-Gula frågor i slutet av åttiotalet. SSU och sitt fackliga engagemang lämnade han för drygt tjugo år sedan, och inte på grund av några "stenkastare" utan av rädsla för "massinvandringen". Han var en i den lilla aktivistgruppen "Folkviljan och massinvandringen" i början av nittiotalet, och är en av hjärnorna bakom SDs ideologiska omvandling.
Jag skrev om detta 1997; artikeln kan man hitta på nätet. Liksom Millds gamla hemsida. Det kallas research.
Aftonbladet är Sveriges största tidning. De borde ha råd med någon som faktacheckar Guillous manus.

Uppdatering - se också Gunilla Brodrejs lätt tramsiga (Guillou är inte dålig för att han är gammal, han är dålig för att han gör ett dåligt jobb, och saknar redaktör) avfärdande av artikeln i Expressen.

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se