onsdag 25 februari 2009

vavra Suk vädjar om stöd

Vavra Suk, chefredaktör för Nationell idag, nationaldemokraternas tidning, hävdar i en debattartikel i fackorganet Journalisten att vänstervridna journalister struntat i att rapportera om överfallet på honom för några veckor sedan. Det är naturligtvis struntprat, händelsen har fått stort utrymme och föranledde till och med Expressen att utnämna Antifascistisk aktion till ett värre hot än nazisterna. Vad det handlar om är förstås att göra lite extra reklam för den djupt obehagliga tidning som Suk ger ut, och som han hoppas ska kvalificera sig för presstöd (mig veterligt är den inte i närheten).
Icke desto mindre reser artikeln några viktiga frågor. För det första går det förstås inte att försvara överfallet på Suk. Händelsen är inte så unik som den framstått i rapporteringen, men man kan inte bekämpa fascismen genom att misshandla enskilda fascister. Tvärtom, då har man flyttat spelet till deras planhalva. När antifascistisk aktion en gång bildades var det vad jag vet med två målsättningar - att skydda vänsterns lokaler och demonstrationer och om möjligt hindra fascisterna att demonstrera. Det senare syftet har helt getts upp och ännu har jag inte sett någon självrannsakan hos organisationen för att lokalen Cyklopen lämnades helt utan bevakning en vecka innan Salem. Att ta ut den frustrationen på enskilda rasistiska politiker är inget annat än riktigt korkat.
För det andra vet jag inte hur mycket Suk skryter, men kanske har vi med hjälp av presstödet snart en öppet rasistisk (ja ja, "etnopluralistisk") tidning med regelbunden utgivning i Sverige. Underlaget finns utan tvekan. Den kommer väl inte att säljas i kioskerna som tyska Junge Freiheit, men den kommer att ytterligare försvaga stödet för det redan hårt ansatta presstödssystemet. Det problemet bör vi ta tag i, men inte genom att slå in skallen på redaktören.

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Ja, du är en idiot.

Bruntbloggen sa...

Kanske det. Hörrudu, när jag ändå har dig på tråden, stämmer det att du skriver en bok om SD?

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se