onsdag 1 april 2009

hur ska vi diskutera sverigedemokraterna

Nu har de gjort bort sig igen. Sverigedemokrater utanför den innersta kretsen avslöjas som fullblodsrasister, och hela partiledningen gör sig skyldig till hemfridsbrott på en Finlandsbåt (det måste rimligen bli åtal!).
Gott så, Sveriges radio ska ha eloge för att de för en gångs skull visar lite civilkurage.
Bara vi inte glömmer bort en viktigare diskussion - den om hur det kan komma sig att ett pajasparti med främlingsfientliga åsikter ändå har såna framgångar. Vad säger det om nyliberalismens samhälle?

3 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Mats, tycker du inte att det är en ganska skrämmande framtidsbild när ett statligt organ koncenterar sig på detta sätt på ett enda parti i tydligt syfte att hålla dem utanför riksdagen.

Visst var det plumpa uttryck ibland, men knappast värre än på den generella arbetsplatsen.

Roger Svensson sa...

Man måste nog vara mer än lovligt naiv för att tro att dessa händelser på något skulle missgynna Sd, vad de snarast visar det på den totala desperationen hos deras motståndare. Istället för att argumentera mot deras politik och erbjuda trovärdiga alternativ ägnar man sig åt hemlig övervakning och att förfölja/smutskasta deras anhängare, något som snarast för tankarna till hur totalitära stater brukar agera mot oliktänkande …

Bruntbloggen sa...

Jimmy: jag tycker att den här typen av inträngande granskning är bra och viktig. Jag vill se mer sånt. Däremot är det naturligtvis inte bara sverigedemokraterna som ska granskas, eller ens den extrema högern. Jag hade gärna sett ett wallraffande i AMFs styrelse, t ex.
Och jo, det var värre än den generella arbetsplatsen.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se