torsdag 18 december 2008

en mille mot extremism

Regeringen satsar 1 140 000 mot den politiska extremismen, enligt Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Pengarna ska delas mellan Brå och säkerhetspolisen. Det är naturligtvis ett skämt. En mille. Det bekostar en och en kvarts forskartjänst.
Jag vet inte vad som skrämmer mig mest. Att regeringen föredrar att skicka sina forskningspengar till säkerhetspolisen och Brå, istället för till den någorlunda fria forskning som bedrivs på universiteten? Eller att den inte vågar säga att nazismens tillväxt skrämmer, utan föredrar att falla in i det allmänna bluddret om "extremismen" - som om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascister? Vem är den rädd att skrämma - bort?
Samma dag tillkännager samma regeringen att den satsar mångmångmångdubbelt mer på att massutvisa flyktingar med specialchartrade plan.
Så var det med den prioriteringen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

"som om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascister?"

Det är som att säga att jag inte skulle slå min fru om hon inte fanns...

Jag förstår vad du vill säga men frågan är om alla gör det?

Anonym sa...

"...som om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascister?"

Lika smart (NOT) som att säga:

"...som om det skulle finnas något antisemitiskt våld utan judar?"

M a o utrota problemet så behövs inget våld.

Säger allt om vad du representerar.

Anonym sa...

Är det inte en relevant fråga varför det måste finnas antifascistiskt våld? Inget kräver att extremvänstern använder sådana metoder - det har de själva valt. Respekten för demokratin saknas fullt ut på båda sidor. De har likt tokreligiösa sett ljuset och behöver därmed inte diskutera med andra. Öppna ögonen...

Jimmy S. Windeskog sa...

"Eller att den inte vågar säga att nazismens tillväxt skrämmer, utan föredrar att falla in i det allmänna bluddret om "extremismen" - som om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascister? "

Så var vi där igen, "utan våldtäktsoffer så skulle det inte finnas några våldtäkts män"! Fiin syn på brottsoffer och politiskt våld!

Sedan trodde jag av sidor som Motkraft, AFA och RF att den svenska nazismen stänigt är på tillbakagång tack vare vår stolta "antirasistiska" rörelse och det övervåld de tvingas arbeta med.

Inte lätt att beskriva fienden som både ständigt besegrade men samtidigt växande, det tar ju Orwells 1984 upp på ett bra sätt.

Anonym sa...

"Som om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascism!"

Du måste väl själv inse att det är ett något haltande resonemang? Inte minst som att s.k. autonoma även brukar våld mot andra än fascister (en grupp som de själva, rent ideologiskt, står väldigt nära). Senaste exemplet är moskéupploppen i Rosengård. Menar du att de skulle sitta hemma och virka istället för att vandalisera polisstationen om det inte vore för att det finns fascister (som visserligen inte har det minsta med denna moské att göra)?

Anonym sa...

"om om det skulle finnas något antifascistiskt våld utan fascister?"

Meanwhile brinner Rosengård och räddningstjänsten attackeras av det "antifascistiska" våldet. Tack, AFA, för att ni slår mot den nazistiska brandkåren.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=865347

Anonym sa...

"Inte minst som att s.k. autonoma även brukar våld mot andra än fascister (en grupp som de själva, rent ideologiskt, står väldigt nära"

Sen när tror autonoma på centralism, antipluralism, statlig inskränkning av yttrandefriheten, folkmord? Skärpning!

Jimmy S. Windeskog sa...

"Sen när tror autonoma på centralism, antipluralism, statlig inskränkning av yttrandefriheten, folkmord? Skärpning!"

Att anarkister inte skulle drivas av ett hat mot demokrati och yttrandefrihet kan ju knappast ens den mest våldfixerade politiska huliganen förneka va?

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se